steamconf go to top
nancy otero STEAMConf

Nancy Otero

Directora d’Aprenentatge, Fundadora i CEO Kitco, San Francisco, CA, EUA

La seva major passió és l’aprenentatge; ha passat els darrers quinze anys treballant amb organitzacions educatives dissenyant entorns que combinen tecnologia amb aprenentatge basat en projectes. Nancy és la directora fundadora del disseny d’aprenentatge a Portfolio School, una escola d’aprenentatge basada en projectes a Nova York. Els estudiants d’aquest programa van ser els presentadors més joves (6, 8 i 9 anys) a la conferència FabLearn de Stanford.

Va ser la directora de desenvolupament professional del Beam Center de Nova York, on va crear un programa que va atendre més de cent professors i milers d’estudiants. Va ser cofundadora de FAB!, una organització sense ànim de lucre a Mèxic. Ha estat becària d’OpenAI i enginyera de programari. Té un màster en Aprenentatge, Disseny i Tecnologia per la Universitat de Stanford.

Mariona A. Cíller STEAMConf

Mariona Cíller

Cofundadora i directora creativa de SokoTech. Directora i curadora de STEAMConf, Barcelona

Graduada cum laude per la Universitat d’Illinois amb doble titulació en llicenciatura de Belles Arts (B.F.A.) en les disciplines de Comunicació Visual i Història de l’Art. Posteriorment, màster en Ciències (M.Sc) en Mass Media & Management Studies i Professora Assistent a la mateixa universitat, on imparteix classes d’eines de programari lliure i cultura oberta. La seva tesi, Free Culture Project, que fusiona el poder de la tecnologia amb el poder transformador de l’educació, suposa un punt d’inflexió en la seva carrera professional, que s’orienta des d’aleshores cap a territoris de reinvenció de l’aprenentatge de la mà de les tecnologies més avançades. Diplomada en Fabricació Digital i Electrònica per la Fab Academy, (CBA-MIT) és Postgraduada en Design Research & Management Educational Evaluation and Research per l’Institut Superior de Educaçao i Ciències de Lisboa (ISEC) i actualment estudiant de doctorat en Computer Sciences & Human Computer Interaction a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) En el 2015 crea SokoTech, un laboratori d’innovació social digital que agrupa un equip intersectorial d’experts en la concepció i la producció de projectes en la frontera de les arts, la ciència i la tecnologia.

Curt Gabrielson STEAMConf

Curt Gabrielson

Director del Salinas Community Science Workshop en San Francisco, CA, EUA

Després d’aprendre les coses més útils de la vida en créixer en una granja de porcs, Curt va aprendre física al Massachusetts Institute of Tecnology (MIT) i educació al Exploratorium Teacher Institute. Va ensenyar ciències fent servir material reciclat a la Xina, Timor-Leste, l’Índia i Califòrnia. Va treballar al Mission Science Workshop durant dos anys, va començar i dirigir el Watsonville CSW durant onze anys i va treballar al costat de José Sánchez al Greenfield CSW durant dos anys.

Oriol Codina STEAMConf

Oriol Codina

Enginyer, permacultor, director d'educació de SokoTech, Barcelona

És enginyer, permacultor i educador de projectes tecnològics amb consciència social. Més de quatre anys d’experiència creant i impartint programes de Tinkering (STEAM) amb comunitats vulnerables de San Francisco, Califòrnia. Actualment, com a director d’educació de SokoTech, comparteix el coneixement d’aprenentatge basat en projectes mitjançant formacions per educadors d’escoles d’alta complexitat de Catalunya. La seva missió és crear espais saludables de creativitat i innovació en comunitats, per donar veu a grups amb risc d’exclusió i empoderar-los per mitjà de programes d’educació i lideratge.

Rosemarie T. Truglio STEAMConf

Rosemarie T. Truglio

Vicepresidenta sènior de continguts i currículum de Sesame Workshop, Nova York, NY, EUA

Doctora en Psicologia del Desenvolupament i de la Infància per la Universitat de Kansas, és llicenciada en Psicologia pel Douglass College, (Rutgers University). Responsable del desenvolupament del pla d’estudis interdisciplinari base de Sesame Street, supervisa el desenvolupament de continguts en totes les seves plataformes. Des del 1997 fins al 2013, va supervisar totes les investigacions educatives relatives al desenvolupament de programes, en les quals es basen tant la producció com les decisions creatives sobre com millorar els components educatius i d’entreteniment del contingut lineal i interactiu.

Abans d’unir-se a Sesame Workshop va ser professora adjunta de Comunicació i Educació a Teachers College, Columbia University. Ha escrit nombrosos articles en revistes de psicologia infantil i del desenvolupament i ha presentat el seu treball en conferències nacionals i internacionals. El seu llibre actual és Ready for School!, una guia per a pares per a l’aprenentatge lúdic per a nens de 2 a 5 anys publicada per Running Press (2019).

És coeditora de ”G is for Growing: Thirty Years of Research on Children and Sesame Street” (2001) publicat per Lawrence Erlbaum Associates. Actualment, forma part de diversos consells assessors: National Science Foundation: Child Trends News Service i Read Alliance Advisory Council. Anteriorment va formar part del National Advisory Health and Human Development Council (NICHD); Xarxa de Recerca i Innovació de la Fundació Lego; el Consell Assessor del Centre de mitjans digitals infantils; l’Associació Nacional per a l’Alfabetització en Mitjans de Comunicació; PlayAbility Scale Board / Parent’s Choice Foundation; i The Ultimate Block Party / Learn Now.

Oscar Luigi Anzivino STEAMConf

Luigi Anzivino

Desenvolupador de continguts científics, Tinkering Studio, Exploratorium de San Francisco, CA, EUA

És cap de desenvolupament professional al Tinkering Studio de l’Exploratorium de San Francisco. També un antic neurocientífic, un mag i un supervivent de l’acadèmia. Se centra en desenvolupar, documentar i compartir amb altres persones experiències d’aprenentatge riques, amb l’objectiu de crear un espai físic, cultural i social que sigui segur per provar idees provisionals, no saber la resposta correcta i desenvolupar les habilitats de plantejar —fins i tot més que resoldre— problemes interessants.

Sandra Romero Lopez STEAMConf

Sandra Romero Lopez

Equip directiu de l'Escola Montessori de Rubí, (Barcelona)

Llicenciada en Traducció i interpretació Anglès / Francès-Espanyol per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i mestra especialista en Llengua estrangera per la Universitat de Barcelona (UB). Certificat d’Aptitud Pedagògica. S’ha especialitzat en l’aprenentatge de les llengües utilitzant metodologies globalitzades. Convençuda de la importància de la transversalitat en l’educació, treballa en codocència per implementar i fomentar les vocacions STEAM en els tallers de treball del centre educatiu. Forma part de l’equip directiu de l’Escola Montessori de Rubí i del Grup Impulsor del Projecte Magnet, projectant el Tinkering en el dia a dia de l’escola.

Jie Qi STEAMConf

Jie Qi

Cofundadora i CEO de Chibitronics, Florida, FL, EUA

És cofundadora i CEO de Chibitronics, una empresa que produeix jocs d’eines d’aprenentatge creatius que combinen artesania de paper amb electrònica i codi. La seva missió és combinar l’art amb l’enginyeria per donar poder als creadors de totes les procedències per produir les seves pròpies tecnologies expressives i personalment significatives. Jie és llicenciada en ciències en enginyeria mecànica per la Universitat de Columbia i té un màster i un doctorat en Ciències i Media Art pel MIT Media Lab.

Jie ha exposat internacionalment en institucions com el Museum of Modern Art, Exploratorium Museum, l’Ars Electronica, el Boston Museum of Fine Arts, el MIT Museum i la Shenzhen Design Society. El seu treball ha estat presentat a WIRED, Fast Company, Huffington Post, Scientific American, The Atlantic, el Financial Times i el New York Times. Ha impartit xerrades i tallers a diversos llocs, com ara el MIT, Harvard, Rhode Island School of Design, NYU, LEGO, Google, Microsoft i l’Oficina de Ciències i Tecnologia de la Casa Blanca.

Natalie Freed STEAMConf

Natalie Freed

Membre de l’equip educatiu de Chibitronics. Austin, TX, EUA

És estudiant de doctorat STEAM Education a la Universitat de Texas a Austin. Té un B.S. i M.S. en Informàtica per Arizona State University i un M.S. del MIT Media Lab. Ha treballat com a desenvolupadora d’exposicions a l’Exploratorium de San Francisco i ha impartit classes d’Informàtica i Fabricació Digital a l’escola secundària Lick-Wilmerding. Ha dissenyat i dirigit tallers sobre circuits de paper, matemàtiques, enquadernació, disseny algorítmics i altres divertides combinacions de tecnologia i treballs manuals amb l’objectiu d’explorar formes creatives i artístiques d’ensenyar ciències de la computació.

Khadija El Aadmi Laamech STEAMConf

Khadija El Aadmi Laamech

Grup Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l'Educació (TIDE- UPF), Barcelona

Graduada en disseny gràfic i de producte i amb un mestratge en disseny d’interacció i experiència de l’usuari (UX), Khadija és actualment doctoranda a l’escola d’enginyeria de la UPF al departament de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Compta amb especial interès en el benestar tecnològic a través de la UX i el disseny d’interfícies en entorns educatius, camp principal de la seva recerca i desenvolupament de la seva activitat professional.

Subscriviu-vos al nostre newsletter